Tasarte

Tasarte is een klein dorpje met iets minder dan 700 inwoners dat, ten opzichte van het vliegveld, geheel aan de andere kant van het eiland ligt. Het is een typisch Spaans dorpje, gebouwd langs de weg die van de rondweg rond het eiland door de barranco (een droge rivierbedding) naar het strand leidt. Het ligt ver van alle toeristische gebieden, men spreekt er derhalve alleen Spaans.

Tasarte bestaat uit een kern waar, behalve een dorpshuis en een supermarktje, niets te vinden is en bestaat voorts uit verspreid staande plukjes huizen. Tussen één van die plukjes staat ons gebroken wit gekleurde huis met blauw toegangshekje op nummer 2.

Klimaat
Tasarte ligt in het zonnige en droge deel van Gran Canaria. Gemiddeld valt er op 11 dagen/jaar wat regen. Omdat Gran Canaria midden in de Atlantische Oceaan ligt heeft het een gematigd klimaat. De Canarische Eilanden worden wel de eilanden van de eeuwige lente genoemd.
In Tasarte is het droger en warmer dan in het noordoosten van het eiland. 's Winters is het er gemiddeld ongeveer 22 graden Celsius, 's zomers gemiddeld 28 graden Celsius.

 


De Euphorbia Canariensis, een veel voorkomende plant in Tasarte